Mesoterapia
Chirurgie estetica
Dr. Andrei Martin
Informatii chirurgie plastica
Proceduri chirurgie estetica
Noutati
Contact si programare

 

 

Ce este Mesoterapia?
Candidatul pentru Mesoterapie
Mesoterapia faciala
Cum reduce Mesoterapia celulita?
Rezultatele obtinute pot fi similare cu ale lipoaspiratiei?
Tehnica
Exista efecte adverse?
De cate tratamente este nevoie pentru a vedea rezultatul?
Recuperarea

Ce este Mesoterapia?

Mesoterapia este o tehnica nedureroasa prin care se injecteaza cantitati mici dintr-o anumita mixtura medicamentoasa continind farmaceutice clasice sau homeopate, vitamine aminoacizi si enzime in mezoderm (stratul mijlociu al pielii). Aceste doze mici de substante sunt injectate prin ace foarte fine in zonele care trebuie tratate.

Aceasta abordare minim invaziva s-a dovedit eficienta in: tratamente cosmetice, intinerire faciala (mesolift), alopecie, celulita.

Barbatii si femeile care sunt angajati intr-un sistem complex de dieta, exercitii fizice, nutritie dirijata si balansare hormonala obtin cele mai bune rezultate.
^ sus

Candidatul pentru Mesoterapie

Orice individ sanatos poate fi candidat pentru Mesoterapie. Gravidele, diabeticii insulinodependenti, persoanele cu boli severe de inima, atacuri cerebrale, cancer in tratament, leziuni cutanate, alergii la compusii pt. Mesoterapie, sau cei care iau medicamente anticoagulante, nu sunt candidati pentru Mesoterapie.
^ sus

Mesoterapia faciala

Mesolift este corectarea prin mesoterapie a efectelor imbatrinirii faciale; ridurile, santurile, ptoza tegumentului si pentru a incetini procesul de imbatrinire.
^ sus

Cum reduce Mesoterapia celulita?

Conditia pielii conteaza pentru peste 90% din femei indiferent de virsta sau greutate. Aspectul valurit al pielii de la nivelul coapselor, feselor, soldurilor, gambelor se datoreaza benzilor conjunctive(septe) care leaga pielea de structurile profunde si determina compartimente in care se gasesc lobuli de grasime care proemina prin piele, rezultind aspectul de coaja de portocala. Compozitia solutiei de injectat depinde de gradul de celulita. Exista patru grade de celulita, fiecare beneficiind de un tratament diferit:

Stadiul 0: Fara celulita vizibila, chiar atunci cind pielea este pensata

Stadiul 1: Fara celulita vizibila, dar aparenta cand pielea este pensata

Stadiul 2: Celulita vizibila in pozitia ortostatica dar nu in pozitie sezinda

Stadiul 3: Celulita vizibila in pozitia ortostatica dar si in pozitie sezinda

Substanta specifica injectata interactioneaza cu celulele adipoase, determinind celulele sa elibereze grasimea si apoi consumul ei. Este imbunatatit de asemenea fluxul sangvin si drenajul limfatic al zonei tratate, sunt rupte benzile fibrotice si este metabolizata grasimea in exces. Rezultatul este disparitia aspectului de coaja de portocala a zonei tratate, si este nevoie de 10-15 sedinte pentru corectie.

^ sus

Rezutatele obtinute pot fi similare cu ale lipoaspiratiei?

Mesoterapia nu este un inlocuitor pentru lipoaspiratie cele doua procedee nefiind competitive ci sunt complementare si dau rezultate foarte bune impreuna. Mesoterapia poate fi o alternativa pentru zone mici sau pentru pacienti care nu sunt candidati potriviti pentru chirurgie-lipoaspiratie.

Rezultate vizibile sunt obtinute de obicei in 4-6 saptamini si sunt de lunga durata atunci cind sunt combinate cu exercitiile fizice si un stil de viata sanatos.
^ sus

Tehnica

Mesoterapia trebuie efectuata de catre un medic specializat care a obtinut o pregatire corespunzatoare pentru acest tip de proceduri. Folosind un ac foarte fin (asemanator cu cele folosite lainjectiile cu Botox) atasat la o siringa simpla sau la un pistol special, sunt practicate injectatii la o anumita distanta si adincime foarte mica. In general este nevoie de un tratament la fiecare 10-14 zile, 5-6 tratamente in functie de problema care trebuie rezolvata. Injectiile nu sunt dureroase, dar pentru pacientii mai sensibili se pot aplica creme anestezice pe zona care va fi tratata.
^ sus

Exista efecte adverse?

Discomfortul este minim pentru majoritatea pacientilor. Unii pot acuza minima durere locala, senzatie de arsura pentru citeva ore sau roseata si edem temporar iar pentru citeva zile postprocedura pruritul sau hipoestezaia. La fel ca si in situatia oricarui produs injectabil, pot apare reactii alergice.
^ sus

De cate tratamente este nevoie pentru a vedea rezultatul?

Unii pacienti sesizeaza o imbunatatire imediat dupa prima sedinta in timp ce majoritatea au nevoie de 3-4-5 sesiuni iar pentru altii pot fi necesare pina la 15 tratamente.

Un stil de viata sanatos este esential pentru obtinerea unor rezultate bune si de lunga durata. Datorita faptului ca imbatrinirea este un proces dinamic, care nu poate fi stopat, mesoterapia este utila pentru incetinirea procesului, fiind necesare tratamente de intretinere de 2-4 ori pe an. Tratamentele pot fi efectuate practic unul la fiecare doua saptamini.
^ sus

Recuperarea

Este imediata. Procedura dureaza aproximativ 30min./sesiune si nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Postprocedura evitati aplicarea machiajului pentru 6ore, dusurile fierbinti pentru 6-8ore, exercitiul fizic pentru 48 ore. Purtati haine largi in jurul zonelor tratate.
^ sus

 

Copyright Dr. Andrei Martin - Toate drepturile rezervate!