Tratamentul ridurilor si a transpiratiei in exces
Chirurgie estetica
Dr. Andrei Martin
Informatii chirurgie plastica
Proceduri chirurgie estetica
Noutati
Contact si programare

 

 

Tratamentul ridurilor
Ridurile
Tratamentul ridurilor cu Dysport

Tratamentul transpiratiei in exces
Transpiratia in exces
Transpiratia excesiva a palmelor
Transpiratia excesiva axilara
Tratamentul transpiratiei excesive cu Dysport

Dysport
Intrebari si raspunsuri

Ridurile

Ridurile sunt expresia plierii repetate a pielii si apar ca urmare a contractiei muschilor. Primele riduri de expresie pot fi vizibile, de obicei, in jurul varstei de 30 de ani. Pe masura trecerii timpului acestea se adancesc, se alungesc si pot fi din ce in ce mai usor remarcate in repaos.

Ridurile de pe chipul nostru sunt de 2 tipuri: statice, adica ridurile formate prin pierderea elasticitatii pielii, scaderea nivelului de hidratare, expunerea prelungita la soare ("ridurile de varsta"), respectiv dinamice, asa-numitele "riduri de expresie.
^ sus

Tratamentul ridurilor cu Dysport

Dysport actioneaza NUMAI asupra ridurilor dinamice, in special asupra celor din etajul superior al fetei. Cu Dysport se obtin rezultate foarte bune asupra ridurilor de pe frunte, dintre sprancene, ridurilor "laba gastii", ridurilor de pe gat. Dupa tratamentul cu Dysport ridurile de expresie dispar, iar chipul devine mai luminos si mai destins, expresiile negative sunt diminuate, contribuind la cresterea încrederii si a imaginii personale.

Comparativ cu alte metode antirid, Dysport trateaza ridurile prin indepartarea cauzei care le-a produs. Astfel, Dysport intrerupe transmiterea impulsului nervos de la nerv la muschi. Muschii asupra carora actioneaza se relaxeaza. Muschiul nu se mai contracta, iar pielea ramane neteda.

Metoda de tratament este rapida si nedureroasa. Dysport este injectat direct si usor in mai multe locuri cu ajutorul unui ac foarte fin, prin punctionarea delicata a muschilor respectivi. Nu necesita anestezie locala, iar tratamentul nu lasa urme si permite reluarea imediata a activitatilor cotidiene. Sedinta de aplicare dureaza intre 15 si 40 de minute, tratamentul fiind inclus in categoria "lunch time therapies" ("terapii ce pot fi facute in pauza de pranz"). Se poate efectua in orice anotimp. Metoda de aplicare este rapida, usor de suportat si nedureroasa. Tratamentul se efectueaza in ambulator si nu este nevoie de pregatire medicala prealabila.

Efectul apare la 2-7 zile dupa injectare si se mentine 3-6 luni. Repetarea procedurii poate prelungi efectul pana la aproape 1 an. Rezultatul tratamentului cu Dysport poate fi amplificat prin asocierea acestuia cu alte metode de inlaturare a ridurilor (peeling chimic sau laser, etc.).
^ sus

Transpiratia in exces

Transpiratia excesiva (hiperhidroza primara) reprezinta producerea de transpiratie in cantitati care depasesc capacitatea de adaptare a organismului nostru. Nu este considerata o boala, dar este o stare suparatoare care poate afecta intens viata socio-profesionala.

Acest tip de transpiratie in exces apare cel mai frecvent la palme sau la axile si poate crea neplaceri celor care se afla in aceasta situatie.
^ sus

Transpiratia excesiva a palmelor

Transpiratia palmelor atunci cand strangi mana cuiva este considerata de catre toate persoanele drept cea mai enervanta problema cu care te poti conrunta atunci cand intalnesti noi persoane.De asemeni, priza cu un obiect induce adesea transpiratia palmelor. Una din plangerile frecvente ale celor care se confrunta cu aceasta, este picurarea apei din degete atunci cand tin in mana telefonul, conduc masina sau utilizeaza diverse unelte casnice.

Persoanele care sufera din cauza transpiratiei in exces (hiperhidroza) au parte de probleme multiple: de la incadrarea in munca, din cauza dificultatii de a efectua multe operatiuni manuale, pana la dezvoltarea unui tip de anxietate de situatie care induce intensificarea transpiratiei in momentele in care apare posibilitatea contactului fizic neasteptat, cum ar fi cunoasterea unei persoane cu care trebuie sa dea mana.

Persoanele care sufera de transpiratie palmara excesiva evita situatiile in care trebuie sa stranga mana persoanelor nou intalnite sau trebuie sa danseze. Multi au dificultati in crearea unor relatii personale din aceasta cauza.
^ sus

Transpiratia excesiva axilara

Persoanele cu hiperhidroza axilara pot avea cheltuieli mult mai mari, deoarece transpiratia excesiva distruge hainele. Transpiratia axilara poate produce senzatia lipsei de igiena personala si pacientii sunt nevoiti sa schimbe bluzele de cateva ori pe zi.

Din anii 90 la tratarea transpiratiei excesive ( hiperhidroza) este ulilizata cu succes toxina botulinica.

La acest tratament apeleaza cel mai des persoanele care lucreaza in meserii care presupun o buna manualitate si acele persoane care lucreaza in domeniul afacerilor, acolo, unde imaginea personala este de cele mai multe ori un atu pentru reusita.
^ sus

Tratamentul transpiratiei excesive cu Dysport

Tratamentul cu toxina botulinica are efecte favorabile atat in tratarea transpiratiei excesive la nivelul palmelor (hiperhidroza palmara), cat si a transpiratiei normale sau chiar a celei excesive de la nivelul axilelor.

O sedinta de tratament consta in aplicarea prin injectare a substantei, in zona care transpira in exces.

Nu necesita pregatire prealabila si nici anestezie locala, iar efectele se observa imediat, dupa 2 - 7 zile si se mentin timp indelungat, pana la 9 luni! Tratamentul nu este dureros si permite reintoarcerea imediata la activitatile cotidiene.
^ sus

Intrebari si Raspunsuri

Ce este Dysport?

Dysport este o substanta produsa in natura, care, in cantitati infime si purificata, e utilizata in medicina si are excelente efecte terapeutice. In scop cosmetic, se prezinta sub forma de solutie injectabila si e folosita pentru combaterea ridurilor si a transpiratiei nedorite. Atentie! Tratamentul cu Dysport poate fi aplicat numai de catre medicii specialisti pregatiti in acest domeniu.

Este adevarat ca acest tratament "sterge" expresia fetei?

Nu, este FALS! Estomparea ridurilor nedorite nu inseamna "stergerea" expresiei fetei, deoarece mimica este asigurata de aproape 20 de muschi (de fiecare parte a fetei). Dysport actioneaza asupra unui numar foarte restrans dintre acestia, actiunea sa fiind doar partiala.

Este dureroasa aplicarea prin injectare?

NU. Exista numeroase marturii ale celor care au beneficiat de acest tratament, conform carora injectia cu Dysport nu este resimtita mai mult decat ca o simpla intepatura, senzatie mai usor de suportat decat, de exemplu, pensatul sprancenelor. In plus, aplicarea nu necesita anestezie locala, dureaza foarte putin (cateva minute) si se realizeaza cu ajutorul unui ac mai fin decat cel folosit in acupunctura.

Este adevarat ca acest tratament conduce la "prabusirea" fetei si imbatranirea precoce?

Nimic mai FALS! Este medical demonstrat ca, si in conditiile in care Dysport este utilizat frecvent, nu se produce atrofierea sau hipertrofierea grupelor musculare ale fetei. Efectul Dysport este reversibil, astfel ca nu se poate vorbi despre un proces mai rapid sau mai precoce de imbatranire.

Este adevarat ca ridurile se accentueaza dupa incetarea tratamentului cu Dysport?

NU, nu este adevarat. Asa cum s-a precizat si anterior, Dysport actioneaza prin intreruperea impulsului nervos de la nerv la muschi. In acest mod, contractiile grupelor musculare care determina aparitia ridurilor de expresie nu se mai produc. In conditiile incetarii acestei actiuni, chiar daca mobilitatea acestor grupe musculare se reinstaleaza, este nevoie de o anumita perioada de timp pentru reformarea ridurilor care, in cel mai neplacut caz, au aspectul pe care l-ar fi avut in mod natural, daca nu mai estompate.

Este adevarat ca injectarea cu Dysport creeaza dependenta?

Nu, este FALS! Cine beneficiaza de acest tratament are intreaga libertate de a decide cand nu mai doreste sa apeleze la Dysport, efectul fiind unul reversibil. Cu Dysport nu se poate vorbi decat cel mult de "dependenta psihologica", de a fi permanent multumita si entuziasta fata de modul in care arati, de a-ti dori ca efectul sa se pastreze cat mai mult timp.

Este adevarat ca tratamentul cu Dysport este de data recenta, efectele pe termen lung nefiind cunoscute inca?

Nimic mai FALS! Aceasta metoda are o vechime de peste 20 de ani, iar studiile medicale efectuate au aratat ca nu apar efecte secundare permanente.
^ sus

 

Copyright Dr. Andrei Martin - Toate drepturile rezervate!